.

Onze geschiedenis

In het academiejaar 2017-2018 ontstonden de eerste ideeën voor een overkoepelende vereniging voor onze campus. 

Onze kleine, talige campus werd voordien voorzien van activiteiten door taalgroepen die elk apart te werk gingen bij het organiseren van bijvoorbeeld Spaans of Duits-gerelateerde activiteiten. Omdat deze groepen gebonden waren aan een taal, was onze campus gefragmenteerd en was het moeilijk om mensen die een andere taal studeerden te leren kennen op buitenschoolse activiteiten.

Elise Mertens, Vinnie Schelfhaut en Garance Delogne wouden meer samenhorigheid creëeren op onze campus, toen nog Sint-Andries. Met deze visie ging een groep geëngageerde studenten aan de slag om een vereniging op te richten waar iedereen welkom was en waarin elke student vertegenwoordigd werd. 

Calesa zou officieel voorgesteld worden in het academiejaar 2019-2020, maar door het grote aantal enthousiastelingen ging alles in een stroomversnelling en startte Calesa met een vliegende start in academiejaar 2018-2019. 

Vanaf 2020 is Calesa een officiële faculteitskring, verbonden aan de KU Leuven.

In academiejaar 2020-2021 moest Calesa verhuizen en afscheid nemen van de geliefde campus Sint Andries waar alles 3 jaar eerder begon. De nieuwe hoofdcampus van de Letterenstudent in Antwerpen is op Sint-Jacobsmarkt.

SPONSORS


Knaek, wat is dat? Dat ontdek je HIER

Clublied

In 2020 werd er een clublied geschreven voor de club die ons zo nauw aan het hart ligt. De uiteindelijke versie werd door Vicky Janssen, Billie de Backer en Inge Jochems geschreven.

Het wordt gezongen op de melodie van Clementine.


Frans en Engels - Spaans, Arabisch,

Russisch, Duits en Italiaans,

VGT das met de handen.

't Zit allemaal in 't arsenaal


(refrein)

Bij Calesa, bij Calesa,

bij Calesa op café,

Spreken wij 300 talen,

zeker na een vat of twee


Er is niets wat ons kan deren,

Elke week in onze kroeg

Telkens weer een dans placeren

Ja we zijn er met genoeg!


(refrein)


Ene regel, is ons heilig

Volg hem zeker even mee.

Want wie smurft maakt toch geen fouten

Met die stomme D-T!