Toekomstige evenementen

Voorbije evenementen


Het zijn vreemde tijden; we moeten allemaal in ons kot blijven en als studentenvereniging maakt dat de werking er niet gemakkelijker op. Ons grootste evenement van het jaar moest nog komen, en wegens Corona waren we genoodzaakt alles af te gelasten. Gelukkig hebben we met enige dosis creativiteit toch een Lockdown Edition van onze taalweek kunnen...

Nog een vaste waarde op onze multiculturele campus: de taalweken. In de nationale week bleven we gezellig in ons Belgenlandje en zetten we Nederlands en Frans in de verf. We lieten een frietkraam komen, we keken lekker onderuit gezakt naar een goede Belgische film, we bakten wafels en nog zo veel meer.

Omdat er veel toekomstige tolken bij ons op de campus zitten, organiseerden we een uitstap waar ze hun eventuele toekomstige werkomgeving al eens konden leren kennen. Maar liefst 30 studenten namen met ons de trein richting Brussel om er de wereld van het tolken binnen de Europese instellingen te verkennen. Eerst kregen we een uitleg van een...

90's baby

20-02-2020

Van feestjes met 90's muziek krijgen we maar niet genoeg. Samen met Creatica organiseerden we een TD met bangelijke schijven. Er werd veel gedanst, gelachen en plezier gemaakt.

Kerst TD

12-12-2019

Naar jaarlijkse gewoonte slagen de 2 Antwerpse studentenclubs van de KUL de handen in elkaar voor een TD van formaat. Deze keer in het thema van kerst. Er viel echte sneeuw uit de lucht en den Echo was gezellig aangekleed om ons helemaal in hogere kerstsferen te doen vertoeven. Geloof je het niet? Kijk dan maar naar de leuke foto's!...

Erasmusbeurs

12-12-2019

Voor het eerst organiseerde Calesa de Erasmusbeurs. Omwille van het multi-culti aspect van onze campus vertrekken veel van onze studenten op avontuur in het buitenland. Om hen kennis te laten maken met alle bestemmingen sloegen we de handen in elkaar met de medewerkers van het International Office van onze campus. De gastuniversiteiten stuurden...

Kerstmis is dé gezelligste periode van het jaar (althans, dat vindt onze praeses toch). Een bezoek aan de kerstmarkt van Antwerpen mocht dan ook niet ontbreken. Samen met een gezellig groepje leden trokken we de stad in op zoek naar glühwein, jeneverkes of gewoon een goeie warme chocomelk.

Calesa Quizt!

27-11-2019

Ondertussen een vaste waarde binnen onze vereniging: de quiz-night. Ook deze editie was een groot succes. Zo'n 20-tal teams streden mee voor de overwinning. Wil jij de volgende keer ook meequizzen? Hou dan zeker de Facebookpagina in de gaten!

It's Britney Bitch. Op 14 november gaf Calesa er een lap op en schudden we de heupen goed los op al onze favoriete nummers van de jaren '90 en 2000. Waar? In den Echo natuurlijk!

Voor deze activiteit nodigden we met veel plezier ook de inkomende erasmusstudenten uit. Iedereen bracht iets lekkers te eten mee uit zijn/haar thuisland en zo kon iedereen van alle culturen proeven -letterlijk-. Er ontstonden nieuwe vriendschappen en het was een gezellige avond.

Op 17 oktober kregen we de kans om een opname van De Ideale Wereld bij te wonen. Daarna werd er nog een rondleiding voorzien doorheen de tv-studio's van Woestijnvis.