Praesidium 2022-2023

PRAESES - Yara - MA tolken NL, FR, AR

Wanneer ik Yara voor het eerst leerde kennen - ik heb namelijk de eer gehad om met deze lieftallige dame een semester op kot te zitten - was mij vanaf dag één al duidelijk dat zij the life of the party is. Doorheen dat semester heb ik Yara nooit nee weten zeggen tegen een feestje in den echo, zelfs al ging dat door op een zondagavond. Hoe vaak ik met haar al op de toog heb gedanst en tequila shots heb besteld, houd ik ondertussen niet meer bij. Wie nu denkt dat Yara geen vlijtige student is, heeft het volledig mis. Als studente Frans en Arabisch is Yara een drukbezette persoon, maar op wonderbare wijze heeft ze altijd alles op orde . Hoe ze dat semester vorig jaar heeft overleefd, is mij oprecht een raadsel.

Maar die overvloed aan energie en enthousiasme (en haar onweerstaanbare charmes) zijn natuurlijk belangrijke troeven waar onze Kempense Schone op kan terugvallen tijdens haar eerste praesesjaar. Ik kijk er naar uit om dit jaar met haar het dak er af te blazen, want geloof mij, met Yara als praeses gaat dat hier vonken geven. Ik zou haar succes wensen, maar ik ben er heilig van overtuigd dat ze dat niet nodig heeft 😉

Dixit Eline

VICE PRAESES - Ines - BA3 NL, EN, DE

Toen Ines vorig jaar deel werd van het praesidium, wist ik meteen dat ze daar op haar plaats zat. Ze is enorm gemotiveerd en staat stevig in haar schoenen. Ze weet wat ze wilt en wil altijd het beste voor iedereen. Nu ze op Erasmus is in Keele wordt ze dan ook enorm gemist door ons allemaal. Een cantus, een sportactiviteit of een cultureel uitstapje, Ines is voor alles te vinden en smijt zich dan ook elke keer opnieuw volledig. Ook op academisch vlak is ze niet te stoppen en staat tweede zit niet in haar woordenboek. Met Ines aan het roer (naast Yara uiteraard) zal ons Calesa-schip alles kunnen trotseren. Dixit Anso

QUAESTOR + P.R. - Eline - MA meertalige communicatie NL, EN, DE

Eline, trampoline, aubergine, onvoorziene lawine, caffeïne, liftcabine, routine, discipline, bottine, magazine, nectarine. Aanschouw mijn poging tot een gedichtje voor Eline. We weten echter allemaal dat woordjes haar ding zijn en niet dat van mij, dus ik zal in de toekomst dat dichten maar aan haar overlaten. En niet alleen schrijven doet ze goed!! Ik heb de voorbije maanden de kans gekregen om de vele talenten van Eline te ontdekken en laat mij u vertellen dat dat er een heeeel aantal zijn. Van keukenprinses tot zangtalent en een grote passie voor haar studies en talen in het algemeen. Daarnaast heeft ze ook een geweldig talent voor plezier maken, ik heb mij nog nooit - niet geamuseerd met Eline.

Als laatste, en misschien wel het belangrijkste, heeft ze echt een bomb-ass begroting gemaakt voor Calesa. Ik ken persoonlijk echt niks van die dingen maar de cijfertjes klonken moeilijk en het klonk als een heftige Quaestor taak man. #respect Maar goed, ja, mijn punt is dat er niemand beter is voor deze job. Eline, je gaat dit geweldig doen, maar dat wist je wel, kusje ;) Ps. Je mag Bovendien ook "Eline" zeggen zoals Appelsien. Maar hey, mij niet Gezien. Daar rijmen amper woorden op, Misschien een stuk of Tien. Submarien Halloween Sardien

Dixit Marie

FEEST, ONDERWIJS - Elisa - BA2 NL, DE, VGT

Elisa [el'iza], altijd enthousiast, lacht nog voor ze aan haar zinnen begint, altijd klaar voor een impulsieve beslissing en plezier. Staat daarnaast ook altijd klaar om last minute iemand te helpen. Dat laatste toont ze niet alleen aan haar vrienden maar bijvoorbeeld ook door op het allerlaatste moment ons praesidium te vervolledigen (whoohooo) en zowel de functie feest op zich te nemen, als het onderwijsteam aan te vullen. Je hoort het goed, deze crazy griet die vorig jaar impulsief haar haar heeft afgeschoren en samen met mij een piercing is gaan zetten tussen 2 lessen door, gaat dit jaar onze TDs organiseren. DAT BELOOFT.

ELISAA, Ik heb er keiii veel zin in om samen met u team onderwijs te zijn dit jaar :) xoxo

Dixit Marie

ONDERWIJS - Marie - BA2 NL, FR, VGT

Eén, twee, drie! Daar is onze Marie! Toen ik haar voor het eerst leerde kennen, wist ik meteen dat we iets aan haar zouden hebben. Van Marie bestaat er geen kopie. Ze brengt altijd een lach op mijn gezicht, vandaar dit lieve bericht. Marie is heel goed in het gebarenalfabet en is een echte sfeerraket. Als Marie er niet is, is er een groot gemis. Marie doet nu alle onderwijsvergaderingen en dat zelfs zonder dat ik haar moest dwingen.

Lieve Marie, heel veel succes daar en op naar een topjaar! Het rijmen laat ik verder maar aan Eline over, voordat ik Marie ook met mijn woorden betover.

Ik ben zo blij dat Marie in Calesa zit, want ze is echt de shit!

Dixit Jessica

MEDIA - Jolene - BA2 NL, FR, DE

Jolene is de persoon waarmee je ikea tripjes wil doen, je kamer wil inrichten, kerstfeestjes wil organiseren en sleepovers in de living wil doen. Ik ben zo blij dat ik al die dingen met haar kan doen. Jolene is dan ook DE persoon met wie je keihard liedjes wil schreeuwen op een TD (liefst goeie disneyschijven), spontane tripjes wil doen en lekker eten wil uitproberen. Al die dingen kan ik ook altijd met haar doen. Ik weet het, ik weet het, ze klinkt nu al als een echte catch, maar ik ben nog niet klaar!!! Jolene gaat namelijk altijd echt 100% voor alles wat ze doet. Van studeren en samenvattingen maken (dankjewel hihi), tot feesten.

Van organiseren, tot sporten. Als Jolene iets doet, weet je dat ze het goed doet. Daarom weet ik ook dat ze dit jaar haar taak in het praesidium super gaat doen.

Jolene, ik kijk er enorm naar uit om samen de dwergjes van het praesidium te zijn!!!

Dixit Elisa

CULTUUR - Jessica - BA3 NL, FR, ES

"Hola" is de toepasselijke begroeting voor ons Jessica. Terwijl ze in het eerste semester lekker ligt te bakken en braden te Alicante, zal zij de cultuur van Calesa in orde brengen als een strenge tanté. Tegen het tweede semester is ze weer overal bij en dat maakt ons allemaal heel blij! Ook is deze Nederlandse vaak te vinden met een sausloos frietje van de Smulpaep; ik denk oprecht dat ze daarover droomt in haar slaap. Haar lievelingskleur is groen en ik weet zeker dat ze het dit jaar heel goed gaat doen!

Dixit Ines

INTERNATIONALISERING & CANTOR - Saar - MA tolken NL, FR, AR

Ik ken Saar ondertussen al vier jaar en in die vier jaar is mij heel duidelijk geworden wat voor een geweldige griet zij is. Om eerlijk te zijn is zij alles wat ik wil zijn: plichtsbewust, altijd on top of everything, maar tegelijkertijd ook altijd te vinden voor een goed feestje of een gezellige avond op café. Hoe ze het klaarspeelt om die combinatie aan te houden, is mij altijd een raadsel geweest en dat is het nog steeds. Het is net die combinatie die mij deed geloven dat Saar dé perfecte aanvulling voor het praesidium zou zijn dit jaar.

We hebben samen al heel veel beleefd en meegemaakt tijdens vier jaar dag in dag uit elkaar te zien op campus - of daarbuiten -, maar ik ben er zeker van dat dit jaar ons nog meer mooie herinneringen gaat geven. Ik kijk er dan ook ongelooflijk hard naar uit om samen met onze kersverse cantor een aantal knallende cantussen voor te zitten en veel andere samen te beleven. Ik zie ze verdomd graag en ik wens ze enorm veel succes, al heeft ze dat toch niet nodig.

Dixit Yara

SPORT - Ann-Sophie - MA vertalen NL, EN

Ann-Sophie aka Anso is de gezelligste van't stad! Dat werd mij al meteen duidelijk wanneer ik haar voor het eerst ontmoette. Deze goedlachse West-Vlaming is altijd het zonnetje in huis (en zeker ook in de studentenvereniging). Ze kan haar West-Vlaamse accent misschien niet altijd verbergen, maar dat vinden we net zo geweldig. Deze meid is niet op haar mondje gevallen. Als het haar niet aanstaat zal je dat meteen doorhebben want what you see is what you get. Met haar enthousiasme van hier tot in Tokio zorgt ze ervoor dat iedereen gemotiveerd blijft. Anso weet wat ze wil en is zeer overtuigend. Ze krijgt iedereen mee aan boord.

"Ik ga vanaf volgende week elke maandag gewoon 3 uur sporten en donderdag ook!" Met deze woorden ging ze het academiejaar in. Niet slecht voor onze sportvertegenwoordiger. Anso zal ervoor zorgen dat iedereen op campus zijn portie krijgt en misschien ook wel nieuwe sporten kan uitproberen. Zullen we na het sporten nog gaan Aperollen ;-) ?

Dixit Jolene